Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat van buiten naar binnen trekt. Dit kan dus al snel een flink probleem opleveren. Omdat vocht de woning of het pand flink kan aantasten is het zaak om hier snel actie op te ondernemen. Het is dan wel belangrijk om goed te begrijpen waar je mee te maken hebt. Alleen dan is goed te bepalen wat je hieraan kan doen. Alle reden om dus de volgende informatie even goed tot je te nemen. Op die manier zorg je ervoor dat alles snel in goede orde verloopt. De volgende zaken zijn in ieder geval van belang. Meer info op www.jobswestvlaanderen.be

Het ontstaan van doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat door de muren van buiten naar binnen trekt. Dat betekent dus bijvoorbeeld dat je te maken hebt met problemen wanneer het regent of wanneer het grondwaterpeil hoog staat. In alle gevallen komt het doordat de muren niet meer zo goed beschermen als ze ooit deden. Ze zijn wat poreus geworden en kunnen daardoor niet meer voorkomen dat er vocht door naar binnen trekt. Dit is te wijten aan slijtage die door de jaren heen optreedt. Dit kan dus ook bij elke woning op de lange termijn voorkomen. Al hoeft dit niet altijd zo te zijn.

Het probleem herkennen

Het is belangrijk om het probleem met doorslaand vocht te leren herkennen. Dit hoeft niet heel lastig te zijn. Dit komt vooral omdat andere vochtproblemen vaak net even verschillen in de manier waarop ze zich uiten. Bedenk bijvoorbeeld dat lekkages vaak van boven naar beneden verlopen. Zoals optrekkend vocht juist van beneden naar boven trekt. Op die manier is dus vast te stellen dat vocht dat bijvoorbeeld vanuit het midden zichtbaar wordt door vochtplekken het gevolg is van het doorslaan. Dat maakt het wel ook gemakkelijker om er direct iets aan te laten doen door de kenner.

Snel aan een oplossing werken

Het is bij doorslaand vocht vooral zaak om snel aan een oplossing te werken. Die oplossing ligt bijvoorbeeld in het impregneren van de muren. Dit is een methode om te zorgen dat de muren weer naar behoren isoleren en er dus voor het vocht geen weg doorheen is naar binnen. Het impregneren kan het best worden gedaan door een vakman die kennis heeft van deze methode. Daarmee is namelijk te zorgen dat alles vakkundig gebeurt en er dus ook geen grote kans is op herhaling van de problemen. Dit is dan ook de belangrijkste zaak op dit vlak.

Een langdurige oplossing

Het voordeel van het kiezen voor het impregneren van de muren tegen doorslaand vocht, is dat het een duurzame oplossing is. Door dit toe te passen is de woning weer voor lange tijd goed te gebruiken. Op die manier hoef je dus niet direct zorgen te hebben dat het snel weer opnieuw vochtig zal worden in de woning door dezelfde oorzaak. Daarom is het juist ook zo belangrijk om hier vanaf het eerste moment een kenner bij te betrekken. Die zorgt er dan voor dat alles op de juiste wijze wordt opgelost en behandeld naar behoren.